Обстріл евакуаційного автобуса на Херсонщині: кількість загиблих зросла до трьох

Обстріл евакуаційного автобуса на Херсонщині: кількість загиблих зросла до трьох

Укрінформ
Кількість загиблих унаслідок обстрілу військовими рф евакуаційного мікроавтобуса з цивільними на Херсонщині зросла до трьох.

Про це повідомив у телемарафоні керівник Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, передає Укрінформ.

«Так, ми підтверджуємо, що був обстріляний евакуаційний автобус… кількість жертв зросла до трьох», - сказав Бутрій.

Він підкреслив, що це не перший випадок, коли ворогом обстрілювалися мирні автомобілі, що перевозили цивільних та гуманітарні вантажі.

Також в Офісі генерального прокурора повідомили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо загибелі трьох і поранення п’ятьох людей через обстріл російськими військовими цивільного автомобіля у Херсонській області.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: На Херсонщині деокупували ще сім населених пунктів - усього вже 53

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині, поблизу села Довгове Бериславського району, російські військові вдарили протитанковою ракетою по мікроавтобусу, на якому люди намагалися виїхати з тимчасово захопленої військами росії території. Двоє цивільних загинуло. П'ятьох вдалося евакуювати до лікарні у Кривий Ріг – трьох чоловіків та двох жінок, усі цивільні, двоє з них були у дуже тяжкому стані з опіковим шоком.

У Херсонській облраді назвали розстріл військовими рф мікроавтобуса з цивільними – умисним злочином.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-