Україна не втратила жодного HIMARS - ОК «Південь»

Україна не втратила жодного HIMARS - ОК «Південь»

Укрінформ
Українські військові дуже швидко опанували реактивні системи залпового вогню HIMARS і показали ефективність їхнього використання на полі бою з росіянами.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Tablet заявив командувач військ ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук.

«У нас ще не було втрат жодної систем HIMARS. Це демонструє, наскільки добре ми швидко навчилися їх використовувати. Навіть американці були здивовані тим, наскільки ефективно ми використовуємо ці системи. Тому що кожен снаряд влучає в ціль. Кожен снаряд руйнує міст чи склад боєприпасів. Наші союзники також побачили надзвичайну економічну ефективність того, як ми використовуємо снаряди», - сказав він.

Читайте також: В Україну прибули ще чотири системи HIMARS

Ковальчук додав, що кожен випущений снаряд із HIMARS знищує російську техніку чи боєприпаси, що у багато разів перевищує його вартість.

Командувач військ ОК "Південь" наголосив, що нині Україні більш за все потрібне важке озброєння.

Читайте також: ЗСУ тримають під вогневим контролем транспортні шляхи загарбників на Херсонщині

«У нас уже мобілізовано пів мільйона людей, і ми можемо мобілізувати ще пів мільйона, якщо це буде необхідно. Що нам зараз потрібно для продовження операції, так це більше важкого озброєння», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, учора міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS прибули до України із США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-