На підприємствах України від бойових дій загинули 147 працівників

На підприємствах України від бойових дій загинули 147 працівників

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення росії внаслідок бойових дій на підприємствах України постраждали 489 працівників, 147 із них загинули.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Фонд соціального страхування.

“З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 235 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові. Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 489 працівників (+8 за останній тиждень), 147 з них загинули”, - ідеться у повідомленні.

Найбільше потерпілих зареєстровано у Києві – 84 особи, 28 з яких загинули; у Миколаївській області – відповідно 65 і 26, на Дніпропетровщині – 49 і 11, на Донеччині  – 48 і 10.

У Харківській області від війни на виробництві постраждали 39 осіб, 8 загинули, у Вінницькій – відповідно 30 і  9, Запорізькій – 29 і 3, Чернігівській – 28 і 8, Київській – 24 й 11, Сумській області – 22 постраждалих, з них 8 загинули.

Читайте також: У Харкові ворог завдав ракетного удару по підприємству

"Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування", - зауважили у фонді.

Усі постраждалі забезпечуються Фондом соціального страхування страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Як зазначається,  потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я, крім одноразових допомог, також забезпечуються щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності.

Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Читайте також: росіяни вдарили «Точкою-У» по харчовому підприємству у Богодухові на Харківщині

“До відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та інші”, - додали у фонді.

Як повідомляв Укрінформ, з початку війни Фонд соціального страхування виплатив майже 6 мільярдів гривень лікарняних і декретної допомоги. Матеріальне забезпечення від ФССУ під час війни отримали понад мільйон працюючих українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-