В неділю у Франції спалахнули нові лісові пожежі

В неділю у Франції спалахнули нові лісові пожежі

Укрінформ
В неділю у Франції спалахнули нові лісові пожежі, зокрема, в Гарді - у лісі сосен і дібров, ще одна пожежа триває в Буш-дю-Рон.

Про це повідомляє Franceinfo, передає Укрінформ.

Зазначається, що пожежа, яка спалахнула у другій половині дня уздовж департаментської дороги, на вечір вже знищила 350 гектарів соснового лісу в Гарді. Розвиток пожежі “несприятливий” через сильний вітер і посуху, уточнюють пожежники.

Повідомляється про часткове перекриття руху на автомагістралі A9, а також про евакуацію людей з селищ, які знаходяться поблизу пожежі. Також евакуювали кінно-спортивну базу.

Читайте також: У Харкові знову потужні вибухи: в одному з районів почалася пожежа

Цієї неділі у департаменті був оголошений режим “надзвичайної” пильності щодо ризику пожежі, а також “помаранчевий” рівень небезпеки через хвилю спеки.

Крім того, повідомляється про сильну пожежу у Буш-дю-Рон, яка спалахнула близько 16:00 у неділю на автомагістралі A7 через зламаний автомобіль, і через яку в районі зникло електропостачання, обірвано лінії зв’язку.

Читайте також: У Харкові ворог завдав ракетного удару по підприємству

Під час гасіння пожеж в Гарді постраждали четверо вогнеборців в тому числі один серйозно, він був доставлений гелікоптером до найближчого університетського лікарняного центру.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Франції через спеку оголосили “помаранчевий” рівень небезпеки у низці департаментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-