Прикордонники не виявили ознак формування наступальних угруповань на території білорусі

Прикордонники не виявили ознак формування наступальних угруповань на території білорусі

Укрінформ
Ознак формування наступальних угруповань на території білорусі не виявлено, чисельність військ не збільшується.

Про це повідомив у Медіацентр Україна — Укрінформ директор Департаменту охорони державного кордону Леонід Баран

«Не відзначається суттєвих змін в обстановці та характері дій зс білорусі. Вони продовжують посилені заходи з прикриття в межах Брестської та Гомельської областей. Активно та демонстративно проводять бойові навчання у тому числі і з артилерійськими стрільбами. При цьому чисельний склад не змінюється, періодично проводиться лише ротація їх підрозділів», - сказав Баран, додавши, що власне ознак формування наступальних угруповань на території білорусі не виявлено.

За його словами, у прикордонних районах білоруси проводяться заходи з інженерного облаштування, фіксується активне використання засобів радіоелектронної боротьби, щоб ускладнити спостереження за їх територією.

Читайте також: Тимошенко розповів про те, як депортовані з Маріуполя до рф українці повертаються через білорусь

У свою чергу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов зауважив, що ймовірність проведення наступу противника з території республіки білорусь або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою, однак не виключається можливість провокацій у прикордонних з Україною районах Гомельської та Брестської областей.

“На Волинському, Житомирському та Київському напрямках обстановка протягом тижня залишалась контрольованою. Ймовірність проведення наступу противника з території республіки білорусь або вторгнення білоруських військ на Україну залишається низькою”, - зазначив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня уранці російські війська здійснили масштабний ракетний обстріл України з території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-