На Донеччині за добу зафіксували 44 удари, найбільше – в Авдіївці

На Донеччині за добу зафіксували 44 удари, найбільше – в Авдіївці

Фото
Укрінформ
У Донецькій області за добу зафіксували 44 удари з боку рф, поліція області документує злочини російських військ проти мирного населення.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Національної поліції України, передає Укрінформ.

«Окупанти поцілили в житлові будинки, школу в місті Залізне, на територію заводів в Авдіївці, в Карлівську фільтрувальну станцію й поблизу водосховища. Загинули цивільні мешканці, є поранені. Армія рф обстрілювала житлові квартали з авіації (некерованими ракетами), зенітно-ракетного комплексу «С-300» та реактивних систем залпового вогню», - йдеться у повідомленні.

За інформацією НПУ, найбільше ударів – 17 – зазнала Авдіївка, також постраждали Бахмут, Торецьк, Соледар, Залізне, Нью-Йорк, Південне, Північне, Гірник, Карлівка, Красногорівка, Мемрик, Іллінівка, Федорівка, Костянтинівка, Комишуваха.

Зазначається, що росіяни вбили мирних жителів у Авдіївці, Нью-Йорку, Бахмуті та Соледарі. Люди гинули у своїх оселях.

«Тільки в Торецьку внаслідок російських обстрілів за день зруйновано та пошкоджено 12 будинків. Через пошкодження фільтрувальної станції мешканці Донеччини залишилися без води», - заявили у поліції.

Читайте також: На Донеччині через ворожі обстріли не можуть розпочати ремонт Карлівської фільтрувальної станції

Зі свого боку поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, начальник Донецької ОВА Павло Кириленко поінформував, що на Донеччині за добу 27 липня росіяни вбили п'ятьох мирних жителів і поранили вісьмох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-