У боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко

У боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко

Фото
Укрінформ
У боях під Бахмутом (Донецька область) загинув журналіст Олександр Савоченко, який з початку повномасштабного російського вторгнення добровольцем пішов захищати Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ІМІ.

До повномасштабної війни Олександр Савоченко працював у Києві журналістом: спочатку на СТБ, потім в інформаційному агентстві AFP, пізніше на Суспільному. Робив аналітичні сюжети, зокрема, про економіку та політику.

Олександр жив у Броварах. У нього залишилися дружина, батьки, старший брат та бабуся.

Читайте також: росіяни обстріляли Бахмут: поцілили у готель, є загиблі та поранені

Олександр родом з Поліського, закінчив Ніжинський обласний педагогічний ліцей з медаллю та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Похорони Олександра відбудуться в рідному селі Поліському.

За даними ІМІ, Олександр Савоченко – 37-й медійник, що загинув унаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 29 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів, не під час виконання ними журналістських обов’язків.

Читайте також: ЗСУ відбили три атаки на Бахмутському напрямку, біля Покровського точаться бої

Нагадаємо, у липні загинули журналіст ГО “Дорожній контроль Вінниця”, волонтер, захисник України Володимир Даценко (внаслідок ракетного обстрілу Вінниці) та ведучий музичного телеканалу М2, військовослужбовець ЗСУ Карім Гуламов (загинув на фронті), журналіст видання про авто InfoCar та захисник України Микола Рачок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-