Ворог упродовж доби здійснив масовані обстріли шести областей України – зведення ВЦА

Ворог упродовж доби здійснив масовані обстріли шести областей України – зведення ВЦА

Укрінформ
Війська рф упродовж минулої доби, 26 липня, здійснили масовані обстріли шести областей України, на Донеччині ворог інтенсивно обстрілює Красногорівку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 27 липня.

Протягом доби ворог здійснював обстріли прикордонних громад Сумщини. Зокрема, вчора ввечері ворог обстріляв Краснопільську та Есманську громади, в обох випадках минулося без жертв. Вночі загарбники обстріляли Великописарівську та Глухівську громади з мінометів та “Градів”. Без жертв та руйнувань не зафіксовано.

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. У Нікопольському районі під удари “Градів” потрапило місто Марганець. Одна жінка поранена та госпіталізована. У місті пошкоджено вісім п’ятиповерхівок, лікарня, дитячий садок, кілька торговельних кіосків та транспорт промислового підприємства. У Криворізькому районі ворог вдарив зі ствольної артилерії по Зеленодольській громаді. У селі Велика Костромка пошкоджена електромережа. Люди не постраждали.

Читайте також: На Миколаївщині в результаті ворожого обстрілу згоріло понад 230 гектарів хліба

У Харкові в Індустріальному районі внаслідок обстрілу горіли кілька автомобілів. Частково зруйновано будівлю об’єкту критичної інфраструктури.

Сьогодні зранку в Чугуївському районі Харківської області було влучання в лісний коледж. Внаслідок обстрілу частково зруйнована триповерхова адміністративна будівля. Попередньо жертв і постраждалих немає.

На Харківщині ввечері були також влучання по селах Черкаська Лозова та Циркуни. Горіли приватні будинки. Минулося без постраждалих. Протягом доби ворог обстрілював Богодухівський та Чугуївський райони, пошкоджені житлові будинки, в Золочеві — приміщення фермерського господарства.

Читайте також: На Запоріжжі ворог обстріляв міста та села - пошкодили інфраструктуру

На Луганщині російські загарбники вкотре вдалися до ракетного терору, двічі обстрілявши населені пункти. Зафіксовано також два артилерійські обстріли, ворог застосовував і міномети. Неодноразово були задіяні безпілотники. Збройні сили України зупинили штурмові наміри росіян на шістьох ділянках. Загарбники змушені були відійти, зокрема в районі Верхньокам’янського.

На Донеччині за добу ворог обстріляв Соледар, Авдіївку, Бахмут, Сіверськ, с. Веселе, с. Опитне, с. Первомайське. Протягом ночі й зранку загарбники обстріляли Гірник, смт Курахівка та смт Гострий поблизу Курахового, а також с. Яблунівку Краматорського району. У Бахмуті внаслідок обстрілів пошкоджено готель та інші будівлі, за попередньою інформацією, є постраждалі. Триває інтенсивний обстріл Красногорівки. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває. За добу на Донеччині одна людина загинула, одна була поранена.

Сьогодні зранку ворог обстріляв Миколаїв. За попередньою інформацією, були влучання у промислову зону та ремонтне підприємство. Також пошкоджено будівлю та приватний автотранспорт. Попередньо, минулося без жертв і постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: Луганщина: ЗСУ зупинили штурмові дії росіян на шести ділянках

У Миколаївському районі вночі обстрілів зазнало селище Весняне Веснянської громади, внаслідок чого виникла пожежа господарчої будівлі. Також пошкоджено близько восьми приватних житлових будинків і автотранспорт.

У Баштанському районі вночі були обстріли поза межами с. Широке. Постраждалих немає. Тривають обстріли територій і прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади по лінії розмежування. Також протягом минулої доби під вогнем опинилися с. Лепетиха та с. Кавказ Березнегуватської громади. Інформації щодо постраждалих немає. Пошкоджені житлові будинки.

На Херсонщині та самому Херсоні ситуація складна, протягом минулої доби було чути вибухи. Щодня виїхати з області та в’їхати стає важче. Деякі захоплені комунальні підприємства Херсона, зокрема водоканал, почали надсилати нові реквізити та рахунки на оплати послуг. Також анонсують про нові тарифи на проїзд у громадському транспорті з 1 серпня. Вчителям розсилають оголошення про збір російськомовної літератури та символіки для шкіл на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також: Ворог обстріляв Харків ракетами С-300 - мер

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Вінничині, Полтавщині, Чернігівщині, Житомирщині та Київщині.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Дмитро Резніченко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-