$100 мільйонів на пілотів свідчить про серйозні наміри США надати Україні літаки - речник Повітряних сил

$100 мільйонів на пілотів свідчить про серйозні наміри США надати Україні літаки - речник Повітряних сил

Укрінформ
В ухваленому Палатою представників законопроєкті про оборонний бюджет США на 2023 рік закладені 100 млн доларів на навчання українських пілотів, що свідчить про серйозність намірів США.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Був ухвалений законопроєкт американським урядом про виділення 100 млн доларів на підготовку військових пілотів у 2023 році. Якщо уряд США виділяє кошти на підготовку українських пілотів на американських літаках, значить це говорить про серйозність намірів США. І про те, що ми будемо отримувати авіаційну техніку», - сказав речник.

Ігнат зауважив, що зараз кількість літаків, яка буде передана, не оприлюднюється. «Йдуть постійні переговори, поки що рішення остаточного ми не маємо», - сказав він.

Читайте також: Білий дім оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні

Як повідомлялося, Сполучені Штати та союзники розглядають можливу підготовку українських пілотів у рамках довгострокових зусиль потенційно допомогти Києву створити майбутні українські військово-повітряні сили. Про це заявив начальник штабу ВПС США генерал Чарльз Браун. Військово-повітряні сили України публічно заявили про свої надії на F-15 і F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-