СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Донецькій залізниці

СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Донецькій залізниці

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України нейтралізувала ще одну російську агентурну мережу, яка проводила розвідувально-підривну діяльність у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що зловмисники збирали розвіддані щодо позицій українських військ, а також коригували артилерійські обстріли об’єктів критичної інфраструктури.

Співробітники СБУ викрили на співпраці з ворогом керівника однієї з місцевих станцій Укрзалізниці. Перебуваючи на посаді, вона надавала агресорам закриту інформацію щодо переміщення Сил оборони України на території області.

Передачу координат здійснювала у вигляді електронних повідомлень з власних аккаунтів. Одержані відомості загарбники планували використати для здійснення серії масованих ракетних ударів по залізничній інфраструктурі.

Встановлено, що колаборантка була завербована представником спецслужб рф через її знайомого - так званого «депутата народної ради днр».

Наразі досудове розслідування завершено і справу щодо затриманої скеровано до суду.

Крім того, контррозвідники СБУ затримали у Бахмуті російського агента. «Зрадник передавав агресорам інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ у прифронтовому районі. Для передачі геолокацій використовував анонімний Телеграм-канал», - ідеться в повідомленні.

Ще двох ворожих інформаторів затримали на зборі розвідданих про переміщення українських військ в Бахмутському районі та поблизу Дружківки.

Читайте також: На Донеччині викрили мережу коригувальників російських авіаударів

Одним зі «зв’язкових» був бойовик терористичної організації «днр», який перебуває у складі окупаційного угруповання на сході України.

Наразі зловмисникам повідомили про підозри у вчиненні злочинів і обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань здійснює слідство у 675 провадженнях щодо державної зради та колабораційної діяльності, відкритих після повномасштабного вторгнення рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-