Світ робить замало для надання військової допомоги Україні – польський експерт

Світ робить замало для надання військової допомоги Україні – польський експерт

Укрінформ
Західний світ робить замало у питанні надання військової допомоги Україні для протидії російському агресору. Збір коштів у Польщі на купівлю БПЛА Bayraktar для України був покликаний показати: військова підтримка Заходу є недостатньою.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив ініціатор акції, відомий польський журналіст, соціолог, головний редактор видання “Політична критика” Славомір Сєраковський.

“Я вважаю, що Україна отримує менше зброї, ніж повинна, особливо від Західної Європи. Я не розумію цієї надмірної поваги до росії, тим більше що українці довели: росію можна перемогти. Україна бореться не лише за свою безпеку, але й безпеку всієї Європи”, - зазначив активіст.

Читайте також: Партнери роблять замовлення на своїх підприємствах, щоб осучаснити ЗСУ озброєнням - Резніков

Він додав, що значна частина європейського континенту неодноразово була жертвою росії.

Сєраковський зауважив, що як член Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP) - одного з найбільших аналітичних центрів цієї країни, він написав багато критичних статей у ФРН стосовно того, як німецький уряд зволікає з допомогою для України.

“Збором коштів на Bayraktar я хотів дати приклад: якщо уряди Західної Європи не мобілізуються сильніше для допомоги Україні, то мобілізуємося ми як громадянське суспільство”, - підкреслив журналіст.

Читайте також: Зібрані на польський Bayraktar кошти може бути витрачено на гуманітарну допомогу Україні

Як повідомлялося, у неділю в Польщі зібрано 22,5 млн злотих (приблизно $5 млн), що становить 100% суми на закупівлю БПЛА Bayraktar TB2. З усім тим акція триватиме ще шість днів, і понад цієї суми вже зібрано 1 млн злотих (понад $200 тис.). Раніше Сєраковський інформував, що надлишок коштів буде переведено для потреб ЗСУ на рахунок в Нацбанку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-