ЗСУ відбили два наступи росіян на адмінмежі Луганщини

ЗСУ відбили два наступи росіян на адмінмежі Луганщини

Укрінформ
З боку Лисичанська ворог почергово, а інколи й одночасно, атакував протягом минулої доби різні ділянки адмінмежі між Луганщиною та Донеччиною, але атаки відбиті.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«22 липня напрямків атаки росіян в регіоні було щонайменше дві. Лисичанськ та прилеглі окуповані села пролягають на десятки кілометрів вздовж лінії, яку росіяни мріють досягти протягом останніх місяців. Відповідні рапорти керівництву вони надавали багато разів, але Збройні сили України мали інші плани та до сьогодні не дали ворогу реалізувати ці наміри», - поінформував Гайдай.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки на чотирьох напрямках і спробу штурму Вуглегірської ТЕС

За його словами, лінія фронту на Лисичанському напрямку дуже велика, тому небезпека щоразу йде із різних місць. Так, учора штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили. Менш впевнені у своїй силі загарбники і в нещодавно захоплених містах та селах.

«Там залишилося близько 10-15% населення. Переважно, літні люди та так звані «ждуни». Але й серед них окупанти вбачають ворогів. У Сєвєродонецьку відкрито пункт видачі перепусток для пересування по окупованій території, що обмежує свободу пересування регіоном. Лише коли відстоїш в довжелезній черзі, пройдеш дактилоскопію та перевірку, тоді зможеш вирушити в лікарню сусіднього міста, якщо не помреш по дорозі», - зазначив очільник Луганщини.

Як повідомлялося, на Луганщині активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи, що обумовлюється нестачею боєприпасів у росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-