За добу ворог обстріляв сім громад на Запоріжжі

За добу ворог обстріляв сім громад на Запоріжжі

Укрінформ
За останню добу ворог понад 50 разів обстріляв населені пункти на запорізькому напрямку.

Про це в ефірі єдиних новин на телеканалі ICTV сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

За його словами, було обстріляно сім громад, найбільше постраждало Гуляйполе. Внаслідок атак противника одна людина загинула, троє поранено, пошкоджено шість багатоповерхівок.

"Оперативна ситуація не змінилася. На територіях ведуться артилерійські обстріли, ворог укріплюється. Але ми, своєю чергою, завжди готові до оборони. Сказати, що збільшилася кількість військ із боку окупанта наразі ми не можемо. Коли рухаються війська з Маріуполя, вони йдуть у Запорізьку область, на Крим або навпаки. Тому їхні рухи є постійними, але вони відстежуються нашими військовими. Всі переміщення фіксуються, тому все під контролем", - наголосив Старух.

Щодо намірів загарбників провести на території Запорізької області так званий референдум Старух сказав, що ці заяви не нові, але спрямовані вони виключно на залякування населення та задля пропаганди на російських каналах.

Читайте також: Унаслідок ворожих обстрілів у Гуляйполі пошкоджені понад 1 000 приватних будинків

"Ми чітко знаємо, що метою загарбників була вся Україна. Розповідають про одне, але намагаються і будуть намагатися захопити всю країну. Щодо заходів узяти територію під контроль, провести референдуми, ці повідомлення йшли, починаючи з початку квітня", - розповів очільник області.

Раніше повідомлялось, що в Запорізькій області тимчасово окуповано 60% населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-