Суд арештував співробітника СБУ, який передавав росіянам розвіддані

Суд арештував співробітника СБУ, який передавав росіянам розвіддані

Укрінформ
Співробітнику Служби безпеки України, який передавав розвідувальні дані спецслужбам російської федерації, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

Чинному співробітнику Служби безпеки України, який працював на спецслужби рф, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 вересня без можливості внесення застави.

Слідчі ДБР повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями: ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

У ДБР нагадали, що 16 липня спільно з СБУ провели спеціальну операцію, в результаті якої викрили та затримали зрадника України, який до березня поточного року очолював одне з регіональних управлінь служби.

У межах розслідування кримінального провадження встановлені факти співпраці фігуранта з представниками спецслужб російської федерації. Ця інформація підтвердилася проведеними ДБР експертизами.

Співробітник СБУ передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, було задокументовано передачу ним інформації, що становить державну таємницю.

Також задокументована безпосередня участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії угруповання завдавали шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Читайте також: У Києві затримали агентку спецслужб рф, яка збирала координати для ракетних ударів

Працівники ДБР затримали зрадника. Тривають слідчі дії, у тому числі вживаються заходи щодо затримання та оголошення підозри іншим учасникам угруповання.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала 60-річну російську агентку, яка збирала інформацію про місця розташування військової техніки, блокпостів, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у Києві та області.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-