Кількість поранених дітей в Україні через російську агресію зросла до 666

Кількість поранених дітей в Україні через російську агресію зросла до 666

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії загинули 353 дитини, 666 дітей зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Більше ніж 1019 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 18 липня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 353. Зросла кількість поранених - понад 666», - ідеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Читайте також: МОН опублікувало поради для батьків про стосунки з дитиною, яка переживає посттравматичний стрес

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 373, Харківській - 191, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 53, Херсонській - 52, Запорізькій - 31.

Повідомляється, що 17 липня внаслідок обстрілу ворогом с. Новий Донбас Покровського району Донецької області поранено 16-річного хлопчика.

Також 17 липня росіяни вкотре обстріляли м. Бахмут Донецької області. Поранення різного ступеня тяжкості отримали троє дітей 2, 3 та 9 років.

Читайте також: У лікарнях Вінниці залишаються 67 постраждалих від ракетного удару

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2 тис. 138 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю.

Як повідомлялося, під час ракетного удару по Вінниці 14 липня загинула дівчинка Ліза. Її мама Ірина потрапила в реанімацію.

14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр». Унаслідок обстрілу загинули 24 особи, з них три дитини. Звернулося по допомогу 202 особи, з них 68 госпіталізовано, у тому числі чотири дитини.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-