Як говорити з дитиною про інтернет-контент – поради фахівців

Як говорити з дитиною про інтернет-контент – поради фахівців

Укрінформ
Фахівці освітнього проєкту Stop_sexтинг надали рекомендації стосовно того, як обговорити з дитиною контент, який вона бачить у мережі.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство освіти і науки повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, радять цікавитись у дитини, що вона знаходить для себе корисного в інтернеті, які ресурси відвідує, на яких сайтах шукає інформацію. Створити вдома маленьку медіаплатформу, коли збираєтесь сім’єю та обговорюєте думки стосовно новин у світі.

Рекомендують роз‘яснювати дитині, що є “фактом”, а що “думкою людини”, наводити приклади дезінформації, коли переглядаєте новини чи інформаційні ресурси. Запитувати, чи усвідомлює дитина, що інформація, яку вона поширює в мережі, може бути неправдивою та шкідливою для неї та її близьких.

Фахівці радять нагадувати дитині, що більшість фото- та відеоматеріалів, реклами та блогів – це спосіб заробітку в інтернеті, що усе, що ми бачимо в мережі – це чиясь робота, за яку людина отримала гроші.

Читайте також: Важливо навчити дітей реагувати на загрози інтернету - Микола Кулеба

"Навчайте старших дітей оцінювати інформацію. Нагадуйте, що важливо зробити “крок назад”, аби зрозуміти, чи правдива інформація. Спонукайте дитину використовувати декілька джерел у пошуку й перевірки інформації”, - зауважують фахівці.

“Важливо пам’ятати: інтернет “підкидає” нам інформацію, контент, товари згідно з нашими вподобаннями, тобто те, що ми найчастіше шукаємо. Таким чином коло інформації звужується до декількох джерел, а вони не гарантують правдивості”, - наголошують у Stop_sexтинг.

Як повідомляв Укрінформ, Команда Stop_sexтинг оприлюднила алгоритм дій для батьків, як їм поводитися і що робити, коли дитина надіслала іншому користувачеві інтимні фото. Зокрема, радять дорослим, щоб запобігти подібним ситуаціям, навчати дітей безпеці в інтернеті змалечку: пояснювати, що можна робити, а що – ні, разом вивчати правила поведінки в мережі та відкрито обговорювати усі важливі аспекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-