Із Донеччини евакуювались близько 80% цивільних

Із Донеччини евакуювались близько 80% цивільних

Укрінформ
На Донеччині наразі залишилося близько 340 тис. (або 20,4%) місцевого населення, всі інші вже евакуювалися у безпечні місця.

Як передає Укрінформ, про це у телемарафоні повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«На 24 лютого постійно проживало 1 млн 670 тис. населення на підконтрольній території Донецького регіону. Лишилось десь 340 тис. населення», - зазначив очільник ОВА.

Читайте також: На Харківщині із захоплених громад за день евакуювали понад 1 000 осіб

Але, за його словами, це доволі велика кількість, їх також необхідно розміщати по всій території України у відносно безпечних областях.

Кириленко нагадав, що за минулу добу було евакуйовано 252 особи з Бахмутського і Покровського району, і більшість з них саме з Бахмутського району.

«У подальшому ми працюємо, щоб евакуація була більш ефективною», - сказав керівник військової адміністрації.

Читайте також: Укрзалізниця призначила евакуаційний рейс із Покровська

Він додав, що наразі вже налагоджені маршрут, техніка і все необхідне для евакуації, все працює, але треба, щоб зовсім не було проблем із кінцевими місцями тимчасового перебування евакуйованих донеччан.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-