Загарбники зруйнували пам’ятник Герою України Василю Сліпаку

Загарбники зруйнували пам’ятник Герою України Василю Сліпаку

Відео
Укрінформ
На Донеччині російські загарбники та колаборанти знищили пам'ятний знак ветерану АТО, Герою України Василю Сліпаку.

Відео, яке зняли самі вандали, розмістив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«російські окупанти та колаборанти знищили пам’ятник Василю Сліпаку. Герою та гордості України. Генію світової культури. Все, на що воно (росіяни – ред.) здатне - це нищити і вбивати. Народжувати «шансон» та шанувати кобзона», - прокоментував відео Андрющенко.

Меморіал на честь Василя Сліпака було встановлено поблизу смт Миронівський у Бахмутському районі на Донеччині військовими та волонтерами у 2016 році.

Василь Сліпак був відомим оперним співаком, жив і працював у Франції, проте після початку війни на сході приїхав та став на захист України.

Читайте також: До цьогорічного маратону пам’яті Василя Сліпака приєднаються Швейцарія та Франція

Доброволець з позивним «Міф» воював у Пісках біля Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Загинув 29 червня 2016 року у бою від кулі снайпера біля смт Луганське Бахмутського району. Нагороджений орденами «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», також Василю Сліпаку надано звання Герой України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-