рф завозить на захоплені території чиновників і вчителів із відсталих регіонів – Міноборони

рф завозить на захоплені території чиновників і вчителів із відсталих регіонів – Міноборони

Укрінформ
путінський режим завозить на тимчасово захоплені території України російських вчителів та чиновників з найбільш економічно відсталих регіонів російської федерації.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«путінський режим для встановлення режиму жорсткого контролю на тимчасово захоплених територіях України здійснює заходи, які притаманні російській імперській політиці. Зокрема, на посади в російських окупаційних адміністраціях та інших установ призначаються чиновники, які масово прибувають з країни-агресора. При цьому набір таких чиновників здійснюється у найбільш економічно відсталих регіонах російської федерації переважно з числа осіб, зацікавлених у покращенні свого власного матеріального становища шляхом участі в окупації України», - наголосила Маляр.

Вона також поінформувала, що на окупованих територіях сили агресора примушують українських громадян відправляти своїх дітей до освітніх закладів, які укомплектовані педагогічними кадрами, що прибули з російської федерації. У випадку, коли батьки не погоджуються віддавати дітей до таких закладів, їм погрожують примусовим направленням дітей до спеціальних інтернатів.

Читайте також: росіяни розміновують порти Бердянська та Маріуполя для відновлення їх роботи

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна пам’ятає про людей в окупації та бореться за них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-