На Харківщині 220 тисяч жителів стали ВПО в межах області – ОВА

На Харківщині 220 тисяч жителів стали ВПО в межах області – ОВА

Укрінформ
На Харківщині вже 220 тисяч жителів унаслідок збройної агресії рф отримали статус ВПО і тимчасово проживають у більш безпечних районах області.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Що стосується людей, які втратили домівки. В нас по області внутрішньо переміщених осіб уже 220 тисяч. І ми розуміємо, що всі вони потенційно потребують тимчасового помешкання», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Цьогоріч маємо забезпечити українців базовим захистом від ракет рф - Президент

Так, за даними ОВА, в Богодухівському районі проживає зараз близько 50 тисяч переселенців.

Зараз в області, попри обстріли, готуються до опалювального сезону, наголосив керівник регіону.

«Ворог концентрує свою увагу в тому числі й на знищенні об’єктів критичної інфраструктури. Тиждень тому в Чугуєві було знищено котельню, що забезпечувала теплом майже 30% населення міста», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Мінсоцполітики презентувало проєкт щодо соцзахисту та реєстрації переселенців

Небезпеки наступу військ рф на Харків наразі немає, запевнив голова ОВА.

«Дійсно, ворог може атакувати на північному, північно-східному напрямку. Ми ці можливості розглядаємо. І щодня працюємо над зміцненням обороноздатності», - зазначив Синєгубов.

Він наголосив, що ворог концентрує свою увагу для того, щоби завдати ударів по Слов’янському напрямку.

«Через Ізюмський напрямок вони збільшують свою військову присутність там. Вони налагодили логістичний маршрут через Куп’янську громаду і далі вниз по області. І для них принципово тримати цей напрямок. І вони не тільки тримають. Вони постійно атакують позиції наших Збройних сил біля населеного пункту Барвінкове, біля Лозової, щоб, можливо, піти і в цьому напрямку. Однак ЗСУ позиції тримають, ворог постійно відступає на раніше зайняті позиції. При цьому несе значних втрат», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Відбудова України буде найбільшим внеском у підтримання глобального миру - Зеленський

Як повідомлялося, 4 липня українські захисники знищили на Ізюмщині черговий склад боєприпасів ворога. При проведенні цієї операції не втрачено жодного бійця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-