На Запоріжжі загарбники шантажем змушують віддавати дітей у школи з російською програмою

На Запоріжжі загарбники шантажем змушують віддавати дітей у школи з російською програмою

Укрінформ
У Запорізькій області російські загарбники примушують українців віддавати дітей в освітні заклади з російською навчальною програмою, погрожуючи у разі відмови позбавляти батьківських прав і карати адміністративними заходами.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

"У Пологівському районі Запорізької області окупаційна влада примушує громадян України відправляти своїх дітей до шкіл та дитячих садочків, які працюють за російською навчальною програмою. У них викладають вчителі та вихователі, які приїхали з рф", – ідеться в повідомленні.

За даними розвідки, у випадку незгоди загарбники погрожують вилучати дітей із сімей та оформлювати їх до інтернатів. Крім того, батьків за відмову обіцяють направляти до "армії днр", матерів – на комунальні роботи, пов’язані із прибиранням міста.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники постріляли один одного

Як повідомляв Укрінформ, за даними британського видання Guardian, москва зобов'язала українських учителів на тимчасово захоплених територіях підписати до 21 липня документ, що підтверджує готовність перейти на викладання за російською програмою. Якщо педагоги не підпишуть документ, то будуть звільнені, а також можуть бути виселені зі своїх помешкань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-