У ДПСУ спростували історію про заборону в’їзду і штраф для британського добровольця

У ДПСУ спростували історію про заборону в’їзду і штраф для британського добровольця

Укрінформ
Інформація деяких ЗМІ про неналежне ставлення прикордонників до громадянина Британії, який захищає Україну від російського агресора і якому нібито заборонили в’їзд в Україну, не відповідає дійсності.

Про це речник ДПСУ Андрій Демченко написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Прикордонники з повагою ставляться до людей, які допомагають боротися з ворогом. При винесенні будь-якого рішення прикордонники завжди керуються нормами законодавства, враховуючи документи та підтвердження, що надає людина, яка перетинає кордон. Заходи прикордонного контролю, залежно від ситуації, тривають наскільки це можливо швидко. Саме цій людині рішення про заборону в’їзду не виносилося, як і адмінштраф у тому розмірі, про який всі пишуть», - стверджує Демченко.

Речник нагадав, що йдеться про начебто неналежне ставлення прикордонників до громадянина іноземної країни, етнічного українця, який захищає Україну від російського агресора і якому начебто заборонили в’їзд в Україну під час перетину ним кордону на виїзд.

Читайте також: Віза не гарантує громадянам росії в’їзду в Україну - прикордонники

Демченко повідомив, що мав змогу особисто поспілкуватися з цим захисником, щоб детально розібратися в ситуації.

«Він зазначив, що поширення такої інформації зроблено без його відома і згоди на це він не давав. До прикордонників він не має претензій, а дії військовослужбовців оцінює в межах норм законодавства», - повідомив речник ДПСУ.

Він звернувся з проханням до ЗМІ уважно вивчати інформацію, яку вони поширюють та коментують, і не грати на руку ворогу.

Читайте також: Добровольці-іноземці можуть отримати українське громадянство, якщо забажають - Єнін

Як повідомляли раніше деякі ЗМІ, пораненого громадянина Британії, етнічного українця з позивним “Сафрон“, який боронив Україну від загарбників, п’ять годин протримали на пропускному пункті через українсько-польський кордон у «Шегинях», змусили сплатити 5 тисяч гривень штрафу за порушення строку перебування в Україні й заборонили в’їзд в Україну до кінця року.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-