ЗСУ тримають Барвінкове і не пропускають ворога на Ізюмському напрямку

ЗСУ тримають Барвінкове і не пропускають ворога на Ізюмському напрямку

Укрінформ
ЗСУ тримають Барвінкове на Харківщині і не пропускають ворога на Ізюмському напрямку, агресор несе там значні втрати особового складу й техніки.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Успіхи є (на Ізюмському напрямку - ред.), але не всі можемо озвучувати, щоб не зривати операції. Серед успіхів наших Збройних сил – це і те, що ми тримаємо Барвінкове. На околицях цього міста ведуться бойові дії. І те, що ми не пропускаємо ворога – це вже дуже істотний результат, бо таке стримування коштує йому дуже дорого. Агресор несе там дуже значні втрати і в живій силі, і в техніці, і в авіації», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Ворог продовжує обстрілювати Харківщину: за добу загинули четверо людей

Він повідомив, що до ізюмського напрямку через захоплений Куп'янський район іде постачання військової техніки, через нього також – до луганського і донецького напрямку.

«Там тривають деякі бойові дії, спеціальні військові операції, про які зараз говорити не можу. Однак ведеться постійна боротьба для того, щоби порушити логістику ворога», - зазначив Синєгубов.

Він додав, що на Ізюмському напрямку агресор намагається втримати свої позиції, розширити площі захоплених територій і прорвати наші оборонні позиції. «Там щодня ведуться запеклі бойові дії», - сказав голова ОВА.

Читайте також: Загарбники за тиждень 40 разів обстріляли населені пункти Харківщини

Як повідомлялося, за даними Генерального штабу ЗСУ станом на 1 липня, на Харківському напрямку противник зосередив угруповання військ Західного військового округу, здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, систематично обстрілює підрозділи Сил оборони України для сковування їх дій.

Так, з артилерії, окупанти обстрілювали райони населених пунктів Базаліївка, Перемога, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Мосьпанове, Велика Бабка, Сороківка та Пришиб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-