Бої на сході, масовані обстріли, на Херсонщині загарбники посилюють тиск на людей - зведення ОВА

Бої на сході, масовані обстріли, на Херсонщині загарбники посилюють тиск на людей - зведення ОВА

Укрінформ
У Херсонській області російські загарбники здійснюють тиск на освітян, медиків, працівників комунальних та інших підприємств з метою співпраці.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 30 червня.

Ситуація на Херсонщині залишається напруженою. П’ятий місяць тисячі людей вимушені жити під постійними обстрілами, без світла і води. У Бериславському та Каховському районах, а також у населених пунктах на кордоні з Миколаєвом та Снігурівкою знищено або пошкоджено кожен другий будинок, розбиті дороги, підірвані мости, заміновані пагорби та узбережжя річки Інгулець. росіяни проводять зібрання, на яких примушують людей до співпраці. Зокрема такі заходи відбулися в Укрпошті, обленерго, Херсонгазі, про що повідомляють самі працівники.

Читайте також: росіяни обстріляли Криворізький район і знищили склад із зерном

У Миколаївській області ворог продовжує обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією, вдень 29 червня дістали поранення дві людини. Інформація про пошкодження уточнюється. Вночі та сьогодні зранку агресори обстрілювали Широківську громаду. Зруйновано один житловий будинок, пошкоджено два. Постраждалих немає. Вчора у другій половині дня росіяни вели обстріли Первомайської громади, пошкоджено житлові будинки. Також вчора обстріли були у Галицинівській громаді. Наслідки уточнюються.

У Сумській області вчора росіяни обстрілювали прикордонні громади із мінометів, реактивної та ствольної артилерії, били ракетами з гелікоптерів та боєприпасами з безпілотників. Одна людина загинула, четверо поранені.

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Криворізький район. У Зеленодольську зруйнований склад сільгосппідприємства, у якому було 40 тонн зерна. У Великій Костромці є руйнування житла. За попередніми даними, люди не постраждали. Інформація уточнюється.

Читайте також: На Донеччині за добу росіяни вбили двох мирних жителів

росіяни здійснили кілька нічних обстрілів околіць Харкова. За попередніми даними, постраждалих немає. Вдень ворожі снаряди влучали по відкритій території в Індустріальному районі. У Харківській області вчора вдень у Золочеві горіли дві складські сушарки одного з підприємств. Протягом доби в області 5 людей дістали поранення, зокрема 11-річна дитина у Чугуївському районі. В Ізюмському районі одна людина загинула.

Читайте також: У Лисичанську не встигають підраховувати кількість пошкоджених будинків

У Луганській області війська рф здійснили декілька авіанальотів на Лисичанськ, багато руйнувань. Так, авіаудари завдані по території нафтопереробного заводу та у районі Вовчоярівки. У місто регулярно намагаються увірватися диверсанти, у районі Верхньокам’янки вчора одну ДРГ було знешкоджено. Ворог не припиняє обстріл території уздовж річки Сіверський Донець. Вогнем росіян уражені обидва береги – як з боку Сєвєродонецька, так і з боку Лисичанська. Майже під постійним вогневим тиском перебуває район "Донсоди". За добу троє мирних жителів загинули. Поранених немає.

Читайте також: Ворог штурмує район Лисичанського НПЗ, бої тривають

У Донецькій області активні бойові дії тривають вздовж усієї лінії фронту. Ворог веде обстріли позицій українських військових і населених пунктів зі стрілецької зброї, артилерії, РСЗВ "Град". Також росіяни скидують авіабомби. Від ворожих обстрілів пошкоджені приватні житлові будинки та багатоповерхівки в Авдіївці, Часовому Ярі, Красногорівці, Первомайському. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Відновлення газопостачання неможливе. За добу двоє людей загинули і троє були поранені.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-