Колаборантам, котрі пішли служити до ворожого СІЗО, повідомили про підозру

Колаборантам, котрі пішли служити до ворожого СІЗО, повідомили про підозру

Укрінформ
Служба безпеки викрила на колабораційній діяльності ще двох мешканців Луганської області, які пішли служити у захоплений ворогом Старобільський слідчий ізолятор.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомило 3-тє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Встановлено, що у березні 2022 року ці особи добровільно обійняли посади у незаконно створеній російськими загарбниками «правоохоронній структурі» - «Старобільському СІЗО УВП МВС лнр», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один із колаборантів став «т.в.о. заступника начальника закладу», другий – «начальником відділу режиму та охорони».

Наразі Старобільський слідчий ізолятор є одним із сумнозвісних місць незаконного позбавлення волі, де утримують українських патріотів, де в’язні зазнають нелюдського поводження та катувань.

Досудове розслідування незаконних дій пособників загарбників слідчі СБУ ведуть за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснює Луганська обласна прокуратура.

За добровільне зайняття посади у незаконних судових та правоохоронних органах, створених на окупованій території України, закон передбачає до 15 років за ґратами з можливою конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади протягом 15 років.

Читайте також: Підозру у колабораціонізмі повідомили начальнику відділення так званого держбанку «лнр»

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі начальнику відділення так званого державного банку «лнр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-