Червоний Хрест має отримати доступ до засуджених у «днр» військових – Інтернаціональний легіон

Червоний Хрест має отримати доступ до засуджених у «днр» військових – Інтернаціональний легіон

Укрінформ
Спікер Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру закликав російських маріонеток дати змогу представникам Червоного Хреста відвідати засуджених до страти іноземних військовополонених.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Таке зобов’язання (надання доступу до військовополонених - ред.) існує згідно з Женевськими конвенціями. Поки цього не відбудеться, у нас не буде чіткої інформації щодо ставлення до них. Один із адвокатів, який їх захищає, говорив, що до них ставляться гуманно, але невідомо, чи це правда. Було б добре отримати цьому незалежне підтвердження», - зазначив Магру.

Він також нагадав, що доля британця Ендрю Хілла, захопленого в полон, досі невідома.

Читайте також: Легіонери знають про ризики і йдуть на війну свідомо - спікер Інтернаціонального легіону

«Наразі нам не відомо, де він знаходиться. Я думаю, він також може знаходитися на території «днр». Ми закликаємо росіян та «днр» надати інформацію щодо місцезнаходження та стану цієї людини», - наголосив Магру.

Як повідомляв Укрінформ, в Інтернаціональному легіоні розраховують на обмін трьох засуджених до страти іноземців, яким винесли вирок у «днр».

Інформувалося, що терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади», підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна. Двох британців взяли в полон у Маріуполі в середині квітня, Саадуна - у березні у Волновасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-