Ворог посилив обстріли Харківщини, за день загинули троє людей

Ворог посилив обстріли Харківщини, за день загинули троє людей

Укрінформ
Останніми днями загарбники, які не можуть досягти успіху в боях проти ЗСУ, посилили обстріли Харкова та області; сьогодні загинули троє людей.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«В останні дні російські окупанти, які не можуть досягти успіху в боях проти ЗСУ на Харківщині, посилили обстріли обласного центру та інших населених пунктів. Ми фіксуємо удари із систем РСЗО по Київському, Шевченківському, Салтівському та Індустріальному районах Харкова. Також ворог завдає ударів по Харкову та області ракетами. Є влучання в промислову зону, в заклади освіти. На жаль, гинуть та отримують поранення мирні люди. Лише за сьогодні протягом дня загинули три людини - 65-річна жінка в Кутузівці, 61-річна жінка та 49-річний чоловік в Балаклії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що війська рф продовжують бити по Чугуєву, Лозовій, по Золочівській та Дергачівських громадах.

Читайте також: На Харківщині родина, тікаючи від загарбників, підірвалась на міні — є загиблий

За словами голови ОВА, останніми днями обстріли Харкова фіксують між 23:00 та 00:00, а сьогодні артобстріли тривали протягом дня.

Попри обстріли, люди продовжують повертатися до Харкова. За попередніми даними, зараз населення міста становить близько 700 тис. осіб.

«Це майже половина харків’ян. Наголошую, що безпека у Харкові досить умовна, на вулицях перебувати все ще небезпечно, у будь-який час може прилетіти до будь-якого подвір'я. Необхідно дослухатися до сигналів тривоги та не перебувати без потреби на вулицях», - наголосив Синєгубов.

Читайте також: На Харківщині з окупованих громад вдалося евакуювати майже тисячу людей

Щодо можливого нового наступу росіян на Харків голова ОВА зазначив, що на кордоні області постійно фіксується накопичення та переміщення військ. Як він пояснив, регіон для ворога є принциповими, особливо з огляду на те, як його зустріли.

«Ми робимо все можливе, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв», - запевнив Синєгубов.

Як повідомлялося, на півночі та північному сході Харківщини точаться бої. Третину області тимчасово захоплено військами рф.

Фото: ХОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-