Кількість поранених дітей в Україні через російську агресію зросла до 586

Кількість поранених дітей в Україні через російську агресію зросла до 586

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 323 дитини, 586 – дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів. 

​«Більше ніж 909 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 20 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 323. Зросла кількість поранених - 586», - йдеться у повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 302, Харківській - 173, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 54, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 30, Сумській - 17.

Читайте також: росія зруйнувала в Україні понад 200 закладів освіти і пошкодила майже 2 тисячі

Повідомляється, що 19 червня в Ізюмському районі Харківської області у водойму, де купалися двоє дітей 13 та 14 років, потрапив снаряд, який здетонував. Діти отримали осколкові поранення.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2028 закладів освіти. З них 209 зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня під час підвезення технічної води у місто Залізне Торецької громади Донецької області місцеві жителі потрапили під обстріл; поранень зазнали три особи, у тому числі 8-річна дівчинка.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-