Загарбники обстрілюють українські міста примітивними пережитками холодної війни - NYT

Загарбники обстрілюють українські міста примітивними пережитками холодної війни - NYT

Укрінформ
російські війська продемонстрували вражаючу варварську й застарілу воєнну стратегію, обстрілюючи українські міста й села ракетами та іншими боєприпасами, більшість із яких можна вважати відносно примітивними пережитками холодної війни.

Про це ідеться в дослідженні New York Times, опублікованому в неділю, повідомляє Укрінформ.

«Внаслідок нападів неодноразово й широко застосовувалася зброя, яка вбиває, калічить і руйнує без розбору, що є потенційним порушенням міжнародного гуманітарного права. У результаті цих ударів загинули й отримали поранення цивільні особи, у тому числі діти, а також зазнала руйнувань критична інфраструктура, зокрема школи та житлові будинки», - ідеться в публікації.

Читайте також: росіяни обстрілюють Гуляйпілля: пошкоджені будинки, магазин і олійниця

Видання дослідило понад тисячу знімків, зроблених його фотографами, які працюють на місцях в Україні, а також візуальні докази, представлені українським урядом та військовими відомствами. Журналісти ідентифікували понад 2000 боєприпасів, переважна більшість із яких були некерованими.

Використання такої примітивної неточної зброї стало основою воєнної стратегії країни від самого початку вторгнення.

Читайте також: Ракетний удар по Кривому Рогу: Вілкул каже, що є втрати та сильні руйнування

210 виявлених NYT видів зброї заборонені міжнародними договорами. Переважна більшість із них - касетні боєприпаси, частина яких може становити серйозну небезпеку для цивільного населення протягом десятиліть після закінчення війни. Зброя була виявлена поблизу церков, кладовищ, ферм, медичних установ, дитячих майданчиків тощо.

Характерні залишки боєголовок касетних боєприпасів розкидано по всій Україні, на деяких знімках вони зафіксовані в місцях падіння, на інших - зібрані в купи. Серед сфотографованих боєприпасів - ракети, бомби, снаряди, мінометні й артилерійські снаряди.

Читайте також: Обстріляний Кременчуцький НПЗ цьогоріч відновити не зможуть

Видання зазначає, що шість журналістів NYT, що спеціалізуються на аналізі даних, зібрали й класифікували сотні фотографій і відеороликів, що демонструють зброю та боєприпаси чи їхні залишки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-