Третій громадянин США з-поміж військових добровольців зник безвісти в Україні

Третій громадянин США з-поміж військових добровольців зник безвісти в Україні

Укрінформ
Капітан морської піхоти у відставці Грейді Курпасі визнаний третім американським військовим добровольцем, який зник безвісти в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ABC News.

«Капітан морської піхоти у відставці Грейді Курпасі визнаний третім американським військовим-добровольцем, який зник безвісти в Україні», - йдеться у повідомленні.

Дружина Курпасі Сухі Кім розповіла, що востаннє отримувала звістку від чоловіка наприкінці квітня. За її словами, він виїхав в Україну з Вілмінгтона, штат Північна Кароліна, 7 березня, але не знав, як довго там перебуватиме.

Друг військового Джордж Хіт повідомив CNN, що Курпасі прослужив у Корпусі морської піхоти протягом 20 років, у відставку вийшов у листопаді 2021 року.

Американець прибув в Україну 7 березня, а вже через 2 тижні був у Києві. Курпасі та іншим бійцям Іноземного легіону, за словами Хіта, доручили обладнати спостережний пункт на Херсонщині.

Читайте також: Зниклі в окупації: де та в яких умовах тримають українців

За словами друга морського піхотинця, Курпасі та інший солдат покинули спостережний пункт, аби подивитись, звідки стріляли. Після цього американець сказав, що по ньому відкрили вогонь, і зв'язок обірвався. Самому Хіту повідомили у Держдепі, що його друга оголосили зниклим безвісти, адже не було знайдено тіла.

Раніше ЗМІ повідомляли про зникнення 39-річного Олександра Друке та 27-річного Енді Хуінха з Алабами. Вони воювали у складі ЗСУ на півночі від Харкова. Була інформація, що вони могли потрапити в полон. З'явилось навіть фото, де обидвоє американців були у російській військовій машині, проте нема жодних даних, коли була зроблена світлина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-