Щодня внаслідок російської агресії в Україні гине дві дитини – Зеленська

Щодня внаслідок російської агресії в Україні гине дві дитини – Зеленська

Укрінформ
Щодня внаслідок російської військової агресії в Україні гине дві дитини.

Про це перша леді України Олена Зеленська заявила під час онлайн-виступу на події з нагоди десятиріччя заснування Аспен Інституту Центральна Європа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато людей за ці майже чотири місяці, що триває російська агресія, кажуть, що їм важко навіть читати новини про Україну. Я дуже їх розумію. Кожній нормальній людині, яка має емпатію, важко щодня дізнаватися, як ракети прилетіли в чийсь дім, прямо в кімнату і вбили там сім‘ю. Важко читати про розстріляну колону із написом «Діти». Неймовірно усвідомлювати, що щодня в Україні гине дві дитини. Важко дивитися на світлини понівечених міст, на провалля замість вікон, на людей у лікарнях, які травмовані від мінно-вибухових поранень», – сказала Зеленська.

Вона зауважила, що в такій катастрофічній ситуації Україну тримають цінності. Перша леді наголосила, що українці зараз стоять не лише за власний дім, а за зрозумілі кожній людині цінності, насамперед – життя та свобода. Дружина Президента підкреслила, що допомагають триматися любов до близьких, а також впевненість у європейських та світових друзях і союзниках.

Перша леді закликала випускників Аспен Інституту використати своє лідерство, щоб Україна продовжувала мати союзників, аби правда про жорстокість та цинізм російської федерації постійно звучала на світовій арені.

Читайте також: Зеленський: росія зробила все, щоб зруйнувати будь-які зв'язки з Україною

Як повідомлялося, унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні загинули 323 дитини, понад 583 – поранено.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-