Донеччина: ЗСУ тримають оборону - ворог не просунувся на жодному напрямку

Донеччина: ЗСУ тримають оборону - ворог не просунувся на жодному напрямку

Укрінформ
У Донецькій області російські загарбники успіху в наступальних діях не мали, по своїх позиціях не просунулися.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Донецької військової обласної адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Наступи, як з Луганщини так і на Донеччині, вони так чи інакше пов’язані. Тобто, наступальні дії ворога по Луганському напрямку – Сєвєродонецьк і Лисичанськ, вони пов’язані з тотальними і з постійними обстрілами міста Бахмут, де ворог має на меті досягти свого тактичного і подальшого свого стратегічного успіху по захопленню всієї території Луганської області. По Донецькому напрямку – це основний Лиманський напрямок, це Святогірський і вихід на Слов’янськ та Краматорськ. Ворог по своїм позиціям не просунувся, успіху в наступальних діях не мав, як і не мав в Донецькій області по напрямку Авдіївка, Мар’їнка і Красногорівка», - заявив очільник області.

Читайте також: Від ворожих обстрілів Донеччини загинули троє цивільних, четверо поранені

Він підкреслив, що Збройні сили України мужньо тримають оборону.

«Ми накопичуємо все, що необхідно, працюємо злагоджено, сконцентровано для того, щоб в подальшому і наступив той переломний момент, коли ми можемо вже казати і про очищення нашої території», - підкреслив Кириленко.

Читайте також: ЗСУ контролюють промзону Сєвєродонецька, шляхи сполучення з містом залишаються

Він зазначив, що обласна влада в свою чергу робить все необхідне, щоб люди, які не евакуювалися, мали можливість задовольнити життєві потреби і отримувати електро-, водопостачання і продукти харчування.

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-