Сєвєродонецьк стримує ворожу навалу, в Лисичанську від обстрілів загинула дитина

Сєвєродонецьк стримує ворожу навалу, в Лисичанську від обстрілів загинула дитина

Укрінформ
Сєвєродонецьк стримує російську навалу, а Лисичанськ потерпає від обстрілів, загинула шестирічна дитина.

Про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Два мости, що ведуть до Сєвєродонецька, зруйновано рашистами. Третій - цілий день під обстрілами, він старий та критично аварійний, вантажівки ним пересуватися не можуть - великий ризик обвалу. В разі руйнування цього шляхопроводу - обласний центр буде відрізано. Лисичанськ рашисти потужно обстрілюють, сьогодні від ворожого вогню загинула шестирічна дитина", - написав очільник ОВА.

Він наголосив, що військові готові до будь-якого розвитку подій.

Читайте також: Ворог вдарив по Донеччині з «Ураганів» - багато руйнувань, є загиблі

За інформацією Гайдая, евакуації з Сєвєродонецька немає. З огляду на останні подї, єдиний варіант виходу з міста - це пішки вцілілим мостом, бо автобуси не проїдуть, але це вкрай небезпечно.

Очільник ОВА повідомив, що можливість евакуації з обласного центру опрацьовує спільно з Іриною Верещук: є надія, що організований вихід з міста стане можливим, але для цього необхідно отримати гарантії безпеки.

За даними керівника Луганщини, на території заводу «Азот» у Сєвєродонецьку залишаються близько 500 мирних мешканців, з них 40 - це діти. Іноді військовим вдається когось евакуювати.

Важкі бої тривають і в Гірській громаді. Гумвантажі щоденно завозятьдо Лисичанська, а звідти їх машиною забирають до інших населених пунктів області.

Загрози оточення українських військ на Луганщині немає стверджує Гайдай.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 11 червня, російські загарбники знищили на Луганщині 26 будинків, торговельний центр і магазин.

Читайте також: У Сєвєродонецьку український військовий збив «Іглою» безпілотник ворога

Учора ворог вкотре влучив в «Азот», на територію транспортного цеху, де сталося займання ГСМ. Постраждало і одне з приміщень ТОВ «НВО «Сєвєродонецький склопластик». Росіяни поцілили в полігон рятувальників, розташований за містом. Під масований обстріл потрапили селища Павлоград та Синецький під Сєвєродонецьком.️

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-