Витекли десятки тонн мастила, дуже потужна пожежа - Гайдай про обстріли «Азоту»

Витекли десятки тонн мастила, дуже потужна пожежа - Гайдай про обстріли «Азоту»

Укрінформ
На Луганщині внаслідок обстрілів російськими військами сталася масштабна пожежа на заводі "Азот" у Сєвєродонецьку.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Територію заводу "Азот" обстрілюють дуже потужно, годинами, важким калібром. Там мастило витекло з радіаторів, десятки тонн, дуже потужна пожежа (сталася - ред.)", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, ворог не полишає спроб прорвати фронт у районі Попасної, тривають бої у Тошківці.

Читайте також: У Сєвєродонецьку не зафіксували викиду хімікатів після обстрілу росіянами заводу «Азот»

Через спеку обміліла річка Сіверський Донець, тож, на думку Гайдая, загарбники можуть спробувати переправитися і створити новий плацдарм у Білогорівці.

"Вже другий тиждень спекотна погода, сонце, нема дощів, і рівень води в річці впав достатньо серйозно, ми вже навіть бачимо ту техніку російську, яка затонула при намаганні переправитися в Білогорівці. Тобто метри на три або навіть трохи більше "опустилася" річка", - зауважив він.

Читайте також: росіяни знову змінили дату «остаточного захоплення» Сєвєродонецька — Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, раніше Гайдай спростував повідомлення російських пропагандистів про нібито блокування заводу «Азот» у Сєвєродонецьку.

У ніч проти 11 червня російські війська застосували по Врубівці вогнеметну систему "Солнцепек", увійшли в Оріхове. Під час обстрілу пошкоджень зазнало залізничне депо об’єднання "Азот". Також зафіксовані влучання в будівлі цегляного та дослідницького заводів.

У Лисичанську ворожі снаряди влучили на територію склозаводу, пошкодили місцеву школу та кулінарний ліцей. Відомо про трьох загиблих і вісьмох поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-