З початку воєнного стану в Україні війська рф вбили декілька десятків медиків

З початку воєнного стану в Україні війська рф вбили декілька десятків медиків

Укрінформ
Російські загарбники пошкодили більше 600 закладів охорони здоров’я, вбили кілька десятків медиків.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, передає Укрінформ.

“Ця антигуманна війна вплинула на медичну систему, адже за період воєнного стану у нас окупантами пошкоджено вже понад 600 закладів охорони здоров'я, та вбито кілька десятків медичних працівників”, - сказала Карчевич.

Вона нагадала, що кілька тижнів тому під патронатом Президента була запущена платформа United 24, в рамках якої збираються ресурси, зокрема, за такими напрямами: меддопомога, медзабезпечення, відновлення інфраструктури, в тому числі і медичної.

Читайте також: У Херсоні лікарі масово відмовляються співпрацювати з російськими загарбниками - КримSOS

За її словами, на рахунок системи охорони здоров’я вже надійшло 70 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України підписав указ стосовно ініціативи заснування національного бренду United 24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці Української держави.

Уряду доручено запровадити в межах United 24 "єдине вікно" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам України, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-