Кількість поранених дітей в Україні внаслідок агресії рф зросла до 463

Кількість поранених дітей в Україні внаслідок агресії рф зросла до 463

Укрінформ
Унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні поранені 463 дитини.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Як зазначили в ОГП, більше ніж 724 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

"Станом на ранок 3 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 261. Зросла кількість поранених - 463", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 187, Київській - 116, Харківській - 112, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській області - 15.

"У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про поранення трьох дітей у Маріуполі Донецької області", - зауважили в ОГП.

Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами російської федерації пошкоджені 1938 закладів освіти. Повністю зруйновані - 182.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня голова Департаменту захисту прав дітей та протидії насильству Офісу генпрокурора України Юлія Усенко поінформувала про наявність 1042 кримінальних проваджень щодо злочинів проти дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-