Від початку вторгнення рф сапери вилучили близько 1,5 тонн вибухових речовин

Від початку вторгнення рф сапери вилучили близько 1,5 тонн вибухових речовин

Укрінформ
Зведені загони вибухотехнічної служби від початку повномасштабної війни з рф вилучили близько 1,5 тонни вибухових речовин і майже 85 тисяч вибухонебезпечних об’єктів.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника Управління вибухотехнічної служби Національної поліції Дмитро Каракуркчі.

«Після визволення окупованих територій Київської, Чернігівської та Сумської областей було сформовано зведені загони вибухотехнічної служби, які загалом від початку війни вилучили близько 85 тисяч вибухонебезпечних об’єктів, близько 1,5 тонни вибухових речовин, очистили близько 500 га територій, де відбувалися бойові дії», - сказав Каракуркчі.

За його словами, одним із найважливіших завдань, визначених керівництвом Нацполіції, є розмінування Зони відчуження, Прип’яті тощо.

Читайте також: Сапери показали, як знешкоджують російські боєприпаси у водоймах

Каракуркчі поінформував, що на території Бучанської та Гостомельської тергромад проводиться розмінування сільськогосподарських угідь, які є найважливішими для проведення посівних робіт.

«Що стосується роботи саперів щодо перевірки територій аграрного сектору, то робота ведеться відповідно до заявок громадян, у черговості, визначеній важливістю цих сільськогосподарських угідь», - додав представник НПУ.

Він наголосив, що на не перевірених вибухотехніками територіях немає можливості проводити будь-які роботи: будівельні, сільськогосподарські тощо.

«Тільки після дозволу можна їхати та щось там робити», - заявив Каракуркчі.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він повідомив, що вибухотехнічна служба НПУ налічує близько 300 осіб, і щодня майже весь її особовий склад задіюється для виконання робіт.

Читайте також: Норвегія допоможе з розмінуванням України

Зі свого боку начальник Управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар зауважив, що значну частину вибухонебезпечних предметів, які застосовує ворог, становлять ті, використання яких заборонено міжнародними конвенціями. Зокрема, це боєприпаси, які мають принципи самоліквідації, а також ті, що застосовуються при дистанційному мінуванні та становлять дуже велику загрозу для життя населення.

Окрім того, як поінформував представник ДСНС, ворог встановлює некеровані мінні загородження на території населених пунктів, залишає після себе розтяжки, вибухонебезпечні предмети у побутових предметах.

«Ці міни та боєприпаси виявлялися на територіях Київської, Чернігівської, Харківської, Сумської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Загальна кількість таких боєприпасів від загальної кількості знищених становить близько 15%. Це дуже велика цифра», - наголосив Бондар.

Читайте також: Колумбійські фахівці навчатимуть українських військових розмінуванню

Як повідомлялося, сапери Нацгвардії знешкодили близько 10,5 тис. вибухонебезпечних предметів на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-