Військову техніку загарбників на Зміїному видно з космосу

Військову техніку загарбників на Зміїному видно з космосу

Фото
Укрінформ
Російські загарбники розмістили на острові Зміїний півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

Супутникові знімки компаній Planet.com і Maxar Technologies оприлюднив у Tвіттері OSINT-блогер Tім Ерхарт, передає Укрінформ.

«На Зміїному острові в Україні було помічено велику російську баржу з краном і десантним судном. Видно додаткові транспортні засоби, їх наразі 14. Ця баржа здійснила багато поїздок на острів за останні тижні», - йдеться у повідомленні.

За даними речника оперативного командування «Південь» Владислава Назарова, йдеться про спроби рашистів організувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний, щоб підняти підбитий біля Зміїного десантний катер «»Раптор» і відтягнути його для ремонту в тимчасово окупованому Криму.

«Корабельні угруповання в Чорному морі тримають актуальною загрозу ракетних ударів, а під її прикриттям намагаються організовувати рятувально-підйомні роботи біля острова Зміїний із вилучення з під води ураженого десантного швидкісного катера типу «Раптор». Після підняття «Раптор» планується для відправки в пункт базування Донузлав», - зазначив Назаров.

За словами речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, ніч проти 29 травня пройшла в Одесі та області без обстрілів.

На "придністровському" напрямку без змін - ситуація повністю контрольована Силами оборони, які виконують бойові завдання.

Читайте також: У Криму припиняють прийом цивільних у лікарнях – звільняють місця для поранених вояків рф

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на речника Одеської ОВА, Україна вже отримала достатньо протикорабельних ракет Harpoon, щоб потопити під час оборонних дій усі кораблі чф росії.

«Наразі нам передано стільки ракет Harpoon, що ми можемо потопити весь чф рф», - зазначив Братчук. Він також оприлюднив відео про використання ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-