Обстріл нафтобази у Луцьку: командиру полку росавіації повідомили про підозру

Обстріл нафтобази у Луцьку: командиру полку росавіації повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру командиру полку російської авіації, який віддав наказ про обстріл нафтобази в Луцьку.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури командиру 23 винищувального авіаційного полку 303 змішаної авіаційної дивізії 11 армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони повітряно-космічних сил рф Східного військового округу збройних сил рф заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 27 березня 2022 року на виконання наказу підозрюваного літак фронтової авіації збройних сил рф зі штатним озброєнням вилетів з аеродрому тимчасового базування неподалік міста Барановичі у білорусі та, не заходячи у повітряний простір України, здійснив пуск крилатої ракети в нафтобазу в м. Луцьк Волинської області.

Читайте також: Спецслужби рф намагалися завербувати трьох школярів з Луцька

Влучання ракети в незахищений об'єкт цивільної інфраструктури завдало майнової шкоди на суму понад 136 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Волинській області.

Як повідомляв Укрінформ,Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 3 942 випадки загибелі та 4 591 випадок поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

Фото: ОГП Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-