Як відновити втрачені під час війни паспорти – роз'яснення

Як відновити втрачені під час війни паспорти – роз'яснення

Укрінформ
Для відновлення втраченого паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон необхідно в першу чергу звернутися до найближчого відділу поліції, а потім - до ЦНАПу.

Як передає Укрінформ, про це інформують у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

“У разі втрати паспорта громадянина України або паспорта для виїзду за кордон, необхідно в першу чергу подати заяву до найближчого відділу поліції. Після цього слід звернутися до Центру надання адміністративних послуг чи територіального органу або підрозділу Державної міграційної служби (ДМС)”, - роз’яснюють у Мінреінтеграції.

Читайте також: Виплати переселенцям: оновили перелік громад у зонах бойових дій

Зазначається, що наразі ЦНАПи працюють у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

У міністерстві звертають увагу, що у разі втрати документів, які посвідчують особу, громадяни України можуть використовувати внутрішній е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон, сформовані засобами мобільного застосунку Дія.

Читайте також: Вже понад 17,3 мільйона українців користуються «Дією»

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське військове вторгнення. Збройні сили України і Сили територіальної оборони мужньо дають відсіч російським загарбникам і завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-