На Луганщині йдуть запеклі бої - ворог намагається оточити Лисичанськ та Сєвєродонецьк

На Луганщині йдуть запеклі бої - ворог намагається оточити Лисичанськ та Сєвєродонецьк

Укрінформ
На Луганщині російські війська зосередилися на проведенні наступальної операції, щоб оточити Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Відносно подій на фронті - ворог зосередив зусилля на проведенні наступальної операції, щоб оточити Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Наразі, за підтримки артилерії, веде штурмові дії в напрямках Тошківки та Устинівки поблизу Лисичанська», - написав очільник області.

Він зазначив, що ворожі обстріли дуже потужні, всі руйнування не завжди вдається порахувати вчасно – важко дістатися до місць подій.

Читайте також: Сєвєродонецьк, Авдіївка, Лиман: ворог обстрілює всю лінію фронту і вбиває мирних жителів

«Так, із дводенним запізненням ми отримали інформацію, що ворог знов розстріляв будівлю обласної спеціалізованої школи. Це інтернат для дітей у Гірському, який мав сучасні умови для їх навчання. «руський мир» зробив все, щоб їх забрати. Також постійно надходять дані про зруйновані об’єкти житлового фонду в Попасній і Рубіжному», - констатував Гайдай.

Він також зазначив, що цілий день під ворожими обстрілами був хімічний завод «АЗОТ».

У Лисичанську спостерігали густий дим з боку нафтопереробного заводу, який розташований біля прострілюваної траси «Лисичанськ-Бахмут». Влучання в НПЗ систематичні, констатував Гайдай.

Читайте також: Зеленський: Ніхто не руйнував Донбас так, як це зараз роблять російські військові

За його словами, більше 10 будинків пошкоджено в обласному центрі – у Сєвєродонецьку та Лисичанську, в останньому також є одну поранена людина.

Керівник ОВА закликав населення, яке не виїхало з регіону, залишатися в укриттях.

Він нагадав, що за минулу добу відбито шістнадцять атак росіян, знищено вісім танків, двадцять дві одиниці бойової броньованої техніки та один ворожий автомобіль.

Підрозділи ППО збили один безпілотний літальний апарат типу «Гранат» і шість БпЛА типу «Орлан-10».

Як повідомляв Укрінформ, Для наступу на Луганщину росіяни стягли 25 батальйонних тактичних груп, тобто близько 12,5 тис. військових, обласний центр Сєвєродонецьк знищують з авіації і всієї доступної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-