росіяни стягли на Луганщину 12,5 тисячі військових, Сєверодонецьк нищать з усієї доступної зброї

росіяни стягли на Луганщину 12,5 тисячі військових, Сєверодонецьк нищать з усієї доступної зброї

Укрінформ
Для наступу на Луганщину росіяни стягли 25 батальйонних тактичних груп, тобто близько 12,5 тис. військових, обласний центр Сєвєродонецьк знищують з авіації і всієї доступної зброї.

Про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«росіяни стягнули на Луганщину 25 батальйонних тактичних груп. Арифметика проста: 25 БТГр по, орієнтовно, 500 вбивць кожна = 12 500 рашистів збираються захоплювати Луганщину. Ситуація в області - надскладна. Обстрілюється вся територія. Сєвєродонецьк знищується», - зауважив Гайдай.

Сєвєродонецьк, за словами керівника ОВА, росіяни бомблять з авіації, відшукуючи місця, де переховуються люди. По місту б‘ють з усієї наявної зброї. Зокрема, цілий день гатять по непрацюючому хімзаводу «Азот».

Стало відомо, що поранена жінка, яку сьогодні виявили поліцейські в старих районах, померла.

При цьому сьогодні до Сєвєродонецька завезено засоби індивідуальної безпеки, павербанки, зарядні пристрої на сонячних батареях. Очікуються фільтри для води.

Як повідомляв Укрінформ, в старому районі Сєверодонецька поліцейські виявили поранену 58-річну жінку. На місці їй надали домедичну допомогу та викликали медиків. На шляху до лікарні автомобіль потрапив під обстріл.

За інформацією міського голови Олександра Стрюка, у Сєвєродонецьку наразі залишилося 12-13 тисяч мешканців. Інфраструктура міста зруйнована на 90%, пошкоджено всі електропідстанції.

Читайте також: З Луганщини за день евакуювали 43 людини

Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-