Ворог обстрілює Дергачівську громаду касетними снарядами та ракетами з вертольотів

Ворог обстрілює Дергачівську громаду касетними снарядами та ракетами з вертольотів

Укрінформ
Дергачівську громаду Харківської області ворог обстрілює касетними снарядами, мінометами, в зоні бойових дій застосовує танки та вертольоти. 

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«На 87-й день повномасштабної війни окупанти продовжують бомбити з артилерії майже всі населені пункти Дергачівської громади. Ворог застосовує касетні снаряди, а по фронтових селищах і селах б’є з танків, мінометів, запускає ракети з вертольотів», - повідомив Задоренко.

Всупереч обстрілам, комунальні служби та енергетики продовжують працювати. Влада проводить, де це можливо, гуманітарну роботу. Продукти доставляються, зокрема, в санаторій, куди евакуювали частину мешканців із сіл, що найбільше потерпають від обстрілів.

Читайте також: На Харківщині знайшли поховання військових рф

Як повідомляв Укрінформ, Проходівський, Козачолопанський старостинські округи, більша частина Токарівського, а також Цупівка Прудянського округу та село Нове Русько-Лозівського старостату Дергачівської громади наразі контролюються силами ворога. На території громади точаться бої.

13 травня російські загарбники ракетним ударом зруйнували будинок культури в Дергачах, де розташовувався гуманітарний штаб. У звільнених селах – Дементіївці, Питомнику, Руській Лозовій та Прудянці, зруйновано майже всю цивільну інфраструктуру, знищено та пошкоджено переважну більшість житлових будинків.

Голова громади закликає мешканців поки не повертатися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-