Останній день на «Азовсталі» очима захисників Маріуполя

Останній день на «Азовсталі» очима захисників Маріуполя

Відео
Укрінформ
Оприлюднено фільм Дмитра Козацького «Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі», який сам був одним з бійців полку «Азов» - очолював пресслужбу полку та провів на меткомбінаті поруч з побратимами 84 дні.

Як передає Укрінформ, цей фільм розмістив у Телеграмі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фільм, створений Орестом (Дмитром Козацьким), кадри якого він зафільмував за день до полону, показує металургійний комбінат зсередини, що був зруйнований російськими бомбами з неба, постійними обстрілами артилерії з землі та ракетами з моря. Покручені металеві прути, рейки, різні побиті виробничі конструкції, а в отворах розбомбленої промислової споруди видно відкрите небо.

«Останній день на Азовсталі. Відео змонтоване BABYLON’13 на основі матеріалів, переданих Гарнізоном Маріуполяфільму», - написано внизу на кадрах фільму. А ще наголошується: «Ми всі у невідплатному боргу у наших Захисників Маріуполя. Їх подвиг та героїзм не мають достатніх слів».

Читайте також: Зеленський розповів, з ким домовлявся про виведення бійців з «Азовсталі»

Як повідомлялося, більше 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками меткомбінату "Азовсталь". До медичного закладу у Новоазовськ евакуйовано більше 50-и важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще понад 200 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку. Для подальшого повернення їх додому буде здійснено процедуру обміну.

Фото: Дмитро "Орест" Козацький, Азовсталь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-