Луганщина стримує ворожу навалу - росіяни кинули всі сили на штурм Сєвєродонецька

Луганщина стримує ворожу навалу - росіяни кинули всі сили на штурм Сєвєродонецька

Укрінформ
Луганська область зараз виконує величезну місію – вона стримує просто нереально велику навалу російської армії. Є сподівання, що контрнаступ почнеться саме з Луганщини.

Про це під час Телемарафону UAразом повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає кореспондент Укрінформу.

«Я дуже сподіваюсь, що зараз Луганська область виконує величезну місію – вона стримує просто нереально велику навалу російської армії для того, щоб якраз зараз наші війська отримали ту саму довгоочікувану зброю, яку ми чекаємо, а саме – далекобійну артилерію, яка зможе знищувати і важку техніку, і резерви ворога», - заявив очільник області.

Читайте також: На Луганщині внаслідок бойових дій загинули шестеро мирних жителів

Він додав, що враховуючи ті технічні характеристики, які є в іноземних самохідних установках або гаубицях, українські військові зможуть просто розстрілювати техніку ворога на тій відстані, куди не буде добивати артилерія росії.

«Так, нам дуже зараз важко. Але хотілось би, щоб все це було не даремно. Щоб наші війська переозброїлись якраз, перегрупувалися і далі вже хотілось би побачити саме з Луганської області контрнаступ», - підкреслив Гайдай.

Читайте також: Гайдай про намір рф захопити Луганщину «найближчим часом»: слова шойгу — нісенітниця

Він констатував, що наразі на Луганщині у багатьох напрямках постійно йдуть ворожі атаки, всі міста області постійно обстрілюються загарбниками.

«Всі свої сили вони (загарбники - ред.) кинули на штурм Сєвєродонецька і на прорив – перерізання траси Лисичанськ – Бахмут. Для того, щоб ми не змогли вивозити людей в евакуацію і підвозити їм гуманітарні вантажі, та неможливо було б якусь провізію чи БК (боєкомплекти) підвозити для наших військ», - наголосив керівник обласної військової адміністрації.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-