ЦПД зібрав чергову добірку останніх фейків роспропаганди

ЦПД зібрав чергову добірку останніх фейків роспропаганди

Укрінформ
прокремлівські засоби масової інформації поширюють маніпулятивний вкид про тотальний прояв у Польщі русофобства.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку маніпуляцій та фейків, які російська пропаганда спродукувала протягом 14 травня.

За даними Центру, "депутат державної думи російської федерації о.бородай заявив, що "зараз українців залучають до армії обіцянкою виплати по 3 тисячі доларів, через це потік охочих поки не вичерпується", однак "їхні надії … дуже швидко тануть, коли доходить до фронту і розуміння, що їм треба воювати".

Центр протидії дезінформації застерігає: такі заяви російських посадовців не відповідають дійсності.

Читайте також: У держдумі рф пропонують поставити Польщу «в чергу на денацифікацію»

Водночас прокремлівські медіа продовжують дискредитаційну кампанію проти Польщі. Зокрема стверджується, що антиросійські настрої в країні "зростають щодня".

Пропагандисти заявляють, що "майже всі західні країни стали гірше ставитися до росіян, але в Польщі русофобія особливо виражена. Антиросійська політика тут проявляється на всіх рівнях і є небезпечною".

Центр протидії дезінформації наголошує: подібні тези пропагандистських медіа є маніпуляцією.

Читайте також: рф використовує американського науковця, який заявляє про «лицемірну русофобію Заходу»

Маніпулятивною є також заява президента рф володимира путіна про те, що "переговорний процес між російськими та українськими представниками фактично призупинений Києвом, який не виявляє зацікавленості у серйозному та конструктивному діалозі".

Як повідомляв Укрінформ, прокремлівські медіа та телеграм-канали поширюють дезінформацію про розпалювання конфлікту між командами Президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з наміром розколоти українське суспільство та створити осередки політичної нестабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-