російський супертанк «Прорыв» підбили на Харківщині з гранатомета «Карл Густав» - журналіст

російський супертанк «Прорыв» підбили на Харківщині з гранатомета «Карл Густав» - журналіст

Фото, відео
Укрінформ
На Харківщині бійці територіальної оборони підбили російський танк Т-90М «Прорыв» зі шведського гранатомета «Карл Густав».

Про це повідомив у Телеграмі військовий журналіст Андрій Цаплієнко, який перебуває на Харківщині, передає Укрінформ.

«Нарешті військові оприлюднили кадри вибуху цієї машини, заявлена вартість якої сягає 4,5 мільйонів доларів. Також стало відомо, хто підбив новітній танк і чим. В бій із російськими танкістами вступили бійці 227 батальйону 127 бригади територіальної оборони та влучили в Т-90М «Прорыв» зі шведського гранатомету «Карл Густав» (Carl Gustaf, Granatgevär m/48 (Grg m/48), Carl Gustaf), який в різних модифікаціях випускається з кінця сорокових минулого століття», - повідомив Цаплієнко.

Він зауважив, що росіяни кидають в бій найкраще з того, що мають, але і воно залишається вразливим для відносно простого озброєння піхотинця.

«Я вважаю, наших бійців, які знищили танк, треба нагородити. Не тільки медалями. А й премією від компанії «SAAB». За ефективну рекламу продукції», - зазначив Цаплієнко.

За його даними « російський супертанк» Т-90М «Прорыв» тероборона підбила 4 травня біля Старого Салтова на Харківщині. Також того дня захисники знищили там БМП та МТЛБ. За словами Цаплієнка, рашисти намагалися повернутися в звільнене українськими бійцями село, та понесли втрати.

Читайте також: ЗСУ знищили майже 26 тисяч загарбників, 1170 танків та понад 2800 бронемашин

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-