Столична влада закликає киян бути обережними 8 травня через можливі провокації

Столична влада закликає киян бути обережними 8 травня через можливі провокації

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація попереджає про імовірні провокації у столиці сьогодні, 8 травня і закликає жителів міста до обережності.

Як передає Укрінформ, про це КМДА повідомляє з посиланням на першого заступника голови міськдержадміністрації Миколу Поворозника.

"8 травня можливі провокації. Тільки за цю добу, від 00:00 до 10 ранку, вже чотири рази оголошувалася повітряна тривога. Треба бути дуже обережними, треба розуміти всю небезпеку, яка сьогодні є. І дотримуватись тих правил, до яких ми вже всі, власне, звикли. Я розумію, що сьогодні сонячно і таке враження, ніби безпечно, але, разом із тим, повідомлення і дії росії говорять про те, що ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій", - наголосив Поворозник.

Заступник голови КМДА нагадав, що комендантська година в Києві залишається тою, що була в попередні дні: з 22:00 до 5:00.

Читайте також: Військові не прогнозують прямого нападу росіян на столицю - радник МВС

Водночас у столиці 8-9 травня нестимуть посилену службу патрулі Національної поліції, Національної гвардії для убезпечення від провокацій.

"Жодних масових публічних акцій у місті не проводиться і не може проводитися, оскільки місто живе за законами воєнного стану. Я дуже вдячний киянам: вони дають правильну оцінку подіям, що відбуваються", - відзначив Поворозник.

За його словами, про це свідчать, наприклад, поминальні дні. Тоді міська влада зверталася до жителів Києва з проханням не йти масово на кладовища й отримала "абсолютно нормальну, адекватну реакцію містян".

Читайте також: «Зуби росіянам обламаємо»: Кличко переконаний, що ворог не зможе захопити Київ

"Я переконаний, що і ці дні пройдуть так само. Звісно, ніхто нікого зупиняти не буде, якщо хтось захоче покласти квіти до пам’ятників загиблим. Але повторю: ми просимо і якоюсь мірою вимагаємо, щоб не було великих скупчень людей - саме для того, щоб не було можливостей для тих чи інших провокацій на території Києва", - наголосив він.

Поворозник окремо нагадав, що у столиці діє заборона на відвідування лісопосадок і лісів поза межами житлових масивів. Заступник голови КМДА підкреслив, що роботи з розмінування та знешкодження боєприпасів, які не розірвалися, у місцях, де були обстріли, ще не завершені.

Крім того, зберігається висока загроза загоряння трави і лісу навкруги міста під час розведення багать на природі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зберігається висока загроза ворожих ракетних ударів, особливо небезпечним є період з 8 по 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-