Перед війною росія зібрала біля кордонів України 450 літаків та 250 гелікоптерів

Перед війною росія зібрала біля кордонів України 450 літаків та 250 гелікоптерів

Укрінформ
До початку війни розвідка повідомляла про 450 бойових літаків та близько 250 бойових гвинтокрилів біля кордонів України. 

Про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“На початок війни, задовго до початку, ми бачили навчання на території білорусі довкола кордонів України, в Чорному морі. Наша розвідка аналізувала цю обстановку, бачили, що є скупчення літаків, вертольотів та іншої техніки — близько 450 літаків було зосереджено навколо України на аеродромах росії та білорусі, близько 250 бойових вертольотів. Це вже 700 одиниць техніки, що ворог зосередив на наших кордонах. Скажімо, це одна з найкращих одиниць техніки, яку вони тримали (біля кордонів — ред.) — літаки Су-30, Су-34, Су-35, вертольоти Ка-52 та інші. Основна ця техніка і зазнала втрат”, - сказав Ігнат.

Читайте також: Українська ППО знищила три крилаті ракети, запущені двома винищувачами Су-35 із білорусі

Він зазначив, що російська федерація має ще багато літаків, значна їх частина знаходиться на зберіганні, має літаки Су-29, Су-27, Су-25.

“Але те, що ворог зазнав серйозних втрат, це без жодних сумнівів. Це змусило їх змінити тактику і вже не залітати на нашу територію, так активно не діяти. Натомість вони вдалися до обстрілів ракетним озброєнням. Це літаки дальньої авіації, стратегічної авіації — Ту-160, Ту-95, Ту-22М3, які можуть далеко з-за меж України, з Каспійського регіону , з Чорного моря завдавати ракетних ударів по території України. Втім і ракети надзвичайно доровартісні, коштують мільйони доларів, тому вони їх більше застосовують по об’єктах інфраструктури, щоб завдати найбільше шкоди”, - розповів Ігнат.

Речник наголосив, що, попри відчутні втрати ворога, чимало техніки ще є у росії, і треба готуватися і не піддаватися ілюзіям, що росія не застосує цю техніку.

Як повідомляв Укрінформ, Україна з початку повномасштабного вторгнення рф знищила близько 200 її літаків та понад 150 бойових гвинтокрилів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-