«Корабель не входив у води України»: прокуратура рф не знає, де подівся строковик з затонулої «Москви»

«Корабель не входив у води України»: прокуратура рф не знає, де подівся строковик з затонулої «Москви»

Укрінформ
Військова прокуратура Чорноморського флоту росії у відповідь на запит батька строковика про долю сина, який служив на крейсері «Москва», заявила, що корабель не входив у територіальні води України і не брав участі у воєнних діях.

Про це йдеться у листі відомства, скан якого Дмитро Шкребець розмістив у соцмережі та який цитує «Медуза», передає Укрінформ.

Син Шкребця Єгор проходив строкову службу на «Москві» і був оголошений зниклим безвісти після того, як корабель затонув.

У листі йдеться, що крейсер «Москва» «не був включений до переліку військових з'єднань та частин, що залучаються до участі у спеціальній військовій операції». При цьому зазначено, що Єгор Шкребець офіційно «оголошений безвісно відсутнім у військовій частині».

Читайте також: Розвіддані США допомогли Україні знищити крейсер «москва» - ЗМІ

Як повідомлялося, флагман Чорноморського флоту рф крейсер "Москва" 13 квітня був уражений двома ракетами з комплексу "Нептун". Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

Міноборони рф визнало загибель на "Москві" однієї людини, а також стверджує, що 27 моряків зникли безвісти і 396 були евакуйовані.

Читайте також: рф не може замінити свій знищений у Чорному морі крейсер «Москва» - розвідка Британії

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що на крейсері "Москва" на момент удару української ракети "Нептун" перебували 510 осіб, з яких врятувалися 58.

Крейсер «Москва» брав участь у захопленні острова Зміїний на Одещині 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-